26 Kasım 2012 Pazartesi

Gen Kaynakları Destek Tebliğ Hk. - 2012/47


T Ü R K İ Y E   Z İ R A A T   O D A L A R I B İ R L İ Ğ İ
UNION OF TURKISH CHAMBERS OF AGRICULTURE
G.M.K Bulvarı No: 25   06440 Demirtepe / ANKARA
Tel: (0.312) 231 63 00 (Pbx) - Fax: (0.312) 231 76 27 
 
 
             Esas Birim :   Tek. Hiz. Krl. Bşk. lığı                                                                                              Tarih: 23.07.2012
          Genelge No:  47                                                                                                                                Özeti : Gen Kaynakları Dest.Tebliğ Hk. 
 
 

                         Ziraat Odası Başkanlığı’na
                         .....................

                        18/4/2006 tarihli ve 5488 sayılı Tarım Kanununun 19 uncu maddesi ile 16/4/2012 tarihli 2012/3106 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan 2012 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Kararın 4 üncü maddesinin ondördüncü fıkrasına dayanılarak hazırlanan 2012 yılında uygulanacak Hayvan Genetik Kaynakları Yerinde Koruma Ve Geliştirme Desteklemeleri Hakkında Uygulama Esasları Tebliği (Tebliğ No: 2012/54) 18 Temmuz 2012 tarih ve 28356 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
                 
                       Ekte sunulan tebliğde yer alan bazı hususlar aşağıda yer almaktadır:
           Desteklemeden Bakanlığın hayvan kayıt sistemlerine kayıtlı hayvan ırklarını yetiştirmek suretiyle hayvansal üretimle iştigal eden yetiştirici/birlik yararlanabilecektir. Yerinde koruma desteklemesinden yararlanan yetiştirici, koruma yerinde ikamet edecek ve destek aldığı türün farklı ırklarını bir arada yetiştiremeyecektir. Hayvancılıkla uğraşan yetiştiriciler arasından, çocuklarından en az birisi yanında olan, çiftçilik dışında bir işle uğraşmayan, tarımsal eğitim görmüş, büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliğini bir arada yapmayanlar tercih edilecektir.
                       Koruma amaçlı ve geliştirme amaçlı desteklenecek ırkların listesi ekte sunulan tebliğde yer almaktadır.
                       Yetiştiricilere; koyun, keçi, sığır ve manda için hayvan başına, arı ırklarımızdan Kafkas Arısı yetiştiricilerine ise koloni başına, destekleme ödemesi yapılacaktır.
           Koruma amaçlı destekleme miktarı; yerli koyun ve keçi ırklarımızda her ırk için 1.000 başı ve bütün ırklardaki toplam hayvan sayısı 20.000 başı; yerli sığır ve manda ırklarımızda her ırk için 750 başı ve bütün ırklardaki toplam hayvan sayısı 5.250 başı; Kafkas Arı Irkı için de 10.000 koloniyi geçmeyecektir. Kafkas Arı Irkında en az 20 ve üzeri koloniye sahip yetiştiriciler desteklenecektir.
                        Geliştirme projesinde yer alan yetiştiriciler birliğe üye olmak zorundadır
                        Konunun çiftçilerimize duyurularak müracaat yapmalarının sağlanması hakkında gereğinirica eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz.
                    




                                                         Salim ALTAY                                                              Vedat KOÇ                      
                                           Teknik Hizmetler Kurul Başkanı V.                                            Genel Sekreter





EK :
Hayvan Genetik Kaynakları Yerinde Koruma ve Geliştirme
        Desteklemeleri Hakkında Uygulama Esasları Tebliği (Tebliğ No: 2012/54)
 

0 yorum:

Yorum Gönder