18 Aralık 2012 Salı

Yönetmelikte Değişiklik hk.-2012/68 GENELGE


T Ü R K İ Y E   Z İ R A A T   O D A L A R I B İ R L İ Ğ İ
UNION OF TURKISH CHAMBERS OF AGRICULTURE
G.M.K Bulvarı No: 25   06440 Demirtepe / ANKARA
Tel: (0.312) 231 63 00 (Pbx) - Fax: (0.312) 231 76 27 
 
 
             Esas Birim :Teknik Hizmetler Kurulu Başkanlığı                             Tarih:07.12.2012
          Genelge No:68                                                                                    Özeti : Yönetmelikte Değişiklik hk.
 

                           ZİRAAT ODASI BAŞKANLIĞI’NA
                           ....................................

            15 Mayıs 2009 Tarihli ve 27229 Sayılı  Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Tohumculuk Sektöründe Yetkilendirme ve Denetleme Yönetmeliği” 2009 yılı 45 no’lu genelgemiz ile Odalarımıza duyurulmuştu.
           7 Aralık 2012 tarihli ve 28490 sayılı Resmi Gazete’de “Tohumculuk Sektöründe Yetkilendirme ve Denetleme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
  • Yönetmeliğe göre; 15 Mayıs 2009      tarihli ve 27229 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Tohumculuk Sektöründe      Yetkilendirme ve Denetleme Yönetmeliği’nin10 uncu
         maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendine, 12 nci maddesinin ikinci      fıkrasının (a) bendine ve 22 nci maddesinin dördüncü fıkrasının (a) bendine     “Çalıştırılan ziraat mühendisi,      aynı il sınırları içinde, en fazla beş işletmede çalışabilir.”cümlesi      eklenmiştir.
  • Aynı      Yönetmeliğin 15 inci maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki      şekilde değiştirilmiştir.
  • “a) Başvuru sahibi ziraat mühendisi, ziraat teknisyeni veya bitkisel üretim ya da tohumluk yetiştirme konusunda ders aldığını belgeleyen teknikerveya peyzaj mimarı/teknikeriise diplomanın aslı veya il müdürlüğünce onaylı örneği; değil ise çalıştırıldığı beyan edilen ziraat mühendisi veyapeyzaj mimarına aitdiplomanın aslı
    veya il müdürlüğünce onaylı örneği. Çalıştırılan ziraat mühendisi veya peyzaj mimarı, aynı il sınırları içinde, en fazla beş işletmede çalışabilir.”
  • Aynı Yönetmeliğin 24 üncü maddesinin      birinci fıkrasının (b) bendi(tohumlukların      perakende satışlarını sorumlu kişi nezdinde yapmak)yürürlükten      kaldırılmıştır.

  • Aynı      Yönetmeliğin 26 ncı maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

    “(3) Bu Yönetmelik kapsamında verilen belgeler üzerindeki “Adı, Soyadı - Unvanı” hanesinin değişmesi durumunda, yeniden tespit yapılarak belge düzenlenir. “Yetkilendirilen Bitki Grubu” ve/veya “Adres” hanesinin değişmesi durumunda ise tespit yapılarak yalnızca değişikliği istenen kısım üzerinde düzeltme yapılır. İl müdürlüğü bu tür işlemleri Genel Müdürlüğe bildirmekle yükümlüdür.”
  • Aynı      Yönetmeliğin 27 nci maddesine aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.

    “(3) Belge düzenleyen il müdürlüğü; üreticilere ait tesislerden bir veya bir kaçının il sınırları dışına taşındığını tespit etmesi durumunda, tesisin taşındığı il müdürlüğünden denetim talep eder ve gelen sonucu üretici dosyasında muhafaza eder. Denetim neticesinde belge iptali gerekiyorsa bu işlem, belgeyi düzenleyen il müdürlüğü tarafından yapılır.
(4) Beyan edilen işletmenin tamamının başka bir il’e taşınması halinde; başvuru sahibi belge aldığı il müdürlüğüne müracaat ederek taşındığını ve dosyasının taşındığı il müdürlüğüne gönderilmesini talep eder. Taşındığı yerin il müdürlüğü ise, gelen dosyayı ve işletmeyi denetleyerek belge üzerindeki adres hanesini günceller.
(5) Aynı il sınırı içinde yapılan adres değişikliğinde; belge iptal edilmeden yeni adrese göre düzeltme yapılır.
(6) İl müdürlüğü bu Yönetmelik kapsamında denetimle ilgili görevlerini ilçe müdürlüğüne devredebilir.”

                                 Salim ALTAY                                Hikmet YAVUZYİĞİT
                           Tek.Hiz.Krl.Bşk.V.                                Genel Sekreter V.


 Tohumculuk Sektöründe Yetkilendirme ve Denetleme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”


Ek için Tıklayınız 

0 yorum:

Yorum Gönder